Dorpels Leffinge

Tijdloze, kwaliteitsvolle klasse voor uw huis met wit- of blauwsteen

Dorpels Leffinge – Wenst u een volledige afwerking voor de buitenzijde van uw huis?

Dan kunt u de dorpels die naar uw voordeur leiden en uw vensterbanken door ons op maat laten maken, in dezelfde stijl. Kwaliteitsvolle raamdorpels zijn belangrijk om het metselwerk van uw huis tegen neerslag te beschermen, door het regenwater weg te leiden van de groeven onder uw raamlijsten.

De vaakst gekozen steensoorten voor portieken en dorpels zijn kalkstenen zoals arduin (ook wel blauwe hardsteen genoemd) en witsteen. Kalkstenen bestaan uit het bezinksel van organisch materiaal dat afkomstig is van de zeebodem, en door de jarenlange hoge druk is samengeperst tot een poreuze, harde, en zware grondstof.

Daardoor vertonen witsteen en arduin aangename versieringen: vaak kunnen we nog de kalkhoudende skelet- of koraalfragmenten in deze steensoorten terugzien.

Dorpels Leffinge – Witsteen

Witsteen is een soort van natuursteen die wijd verspreid is en die bovendien zeer makkelijk te manipuleren valt. Hierdoor is het voor veel uiteenlopende toepassingen geschikt.

Ondanks de naam zijn er in witsteen verschillende kleurschakeringen beschikbaar. Het is een duurzame steensoort die uitstekend bestand is tegen blootstelling aan de weersomstandigheden.

Dorpels Leffinge – Arduin

Een andere naam voor arduin is blauwe hardsteen. Onze blauwsteen komt uit Ierland en is mooi effen van kleur. Het product is erg duurzaam en makkelijk te onderhouden. Deze steensoort is uitermate geschikt voor buitenwerk zoals deuromlijstingen en raamdorpels.

Dit komt omdat arduin geen vocht opneemt en daardoor bestand is tegen vriestemperaturen. In tegenstelling tot andere steensoorten verkleurt blauwsteen bovendien niet, waardoor het op lange termijn een uitstekende investering is.

We zijn actief in gans Vlaanderen o.a. in volgende regio’s

Bredene – De Haan – Gistel – Ichtegem – Middelkerke – Oostende – Oudenburg – Jabbeke – Torhout – Zedelgem

Dorpels Bredene Dorpels De Haan Dorpels Gistel Dorpels Ichtegem Dorpels Middelkerke Dorpels Oostende Dorpels Oudenburg Dorpels Jabbeke Dorpels Torhout Dorpels Zedelgem Dorpels Leffinge
Menu